Testissä HOKA One One Challenger ATR 4

joulukuu 19, 2017

Vertasin kenkiä toiseen polkujuoksuun tarkoitettuun kenkään eli Hoka One One Speedgoat 2:seen. Challenger ATR 4 on yhtä pehmeä jalkaan kuin muut kokeilemani Hokan kengät. Juokseminen tuntuu kevyeltä ja kenkä rullaa.

Olen juossut Challengereilla paljon poluilla. Se toimii siellä hyvin, mutta Speedgoat 2 on vielä parempi polulle, johtuen Speedgoatin pohjasta. Challengerin pohja on erilainen kuvioltaan ja materiaaliltaan. KUMPI KENKÄ TOIMII HYVIN? SPEEDGOAT VAI CHALLENGER? Challenger toimii hyvin hiekkatiellä ja pururadalla. Poluilla juokseminen onnistuu hyvin, mutta kenkä ei ole niin pitävä. Kenkä toimii hyvin myös asfaltilla, oli asfaltti sitten kuiva tai märkä.

Lenkit, jotka olen Challengereilla juossut, ovat olleet kevyitä ja tasavauhtisia. Kovempaa juoksuja tai esimerkiksi vetoharjoitteita en ole kengillä tehnyt. 

Hoka One One kengät tuovat uuden tuulahduksen kenkämarkkinoille. Kengät ovat erilaiset kuin aikaisemmat käyttämäni juoksukengät. Juoksuun tulee mukaan pehmeyttä ja tunne juostessa on kuin juoksisi pelkällä pehmeällä matolla. Kengät eivät purista, ne ovat kuin tehty jaloilleni. Seuraavalle kovavauhtiselle juoksulle laitan Challengerit jalkaan, niin saan tuntuman, miten kengät toimivat kovaa juostessa.

Challengerin materiaali antaa jalalle tasapainoa ja tukea, on kestävä ja erittäin hengittävä. Kenkä tukee jalkaa kaikissa maastoissa. Ylisuuri EVA-välipohja tuo pehmeyttä juoksuun. Pohjallisen ulompi rakenne antaa vakauden epätasaisessa maastossa.  Mielestäni Challenger soveltuu kuitenkin parhaiten hiekkaisille teille ja poluille. Kenkä on neutraali kenkä. Sen paino 253g (42 2/3)

Lue lisää HOKA One Onen Challenger ATR 4:stä:

Nähdään 13.1.2018 KOMIA Talvijuoksusarjan kolmannessa osakilpailussa!

Juuso