KOMIA Ilkan Polku lähestyy

13 lokakuun, 2017

KOMIA Ilkan Polku lähestyy kovaa vauhtia. Tänään aikaa tapahtumaan on enää reilu kolme viikkoa. Pikkuisen jännittää, kuinka ihmiset löytävät perille, kun kyseessä on ensimmäistä kertaa järjestettävä tapahtuma. Ilmoittautumisia on kuitenkin tiputellut hiljaksiin tasaisesti päivittäin kummallekin matkalle, joten eiköhän ihan mukavat letkat saada aikaan. Olemme saaneet mukaan hyvin myös yhteistyökumppaneita, joiden tuotteista pääsee nauttimaan palkintojen muodossa sekä arvonnassa että juoksemalla kovaa. Uskon vahvasti yhteistyön voimaan niin elämässä yleensä kuin yrityselämässäkin. Yleensä 1+1 on 3.

Tapahtuma ja reitti poikkeavat valtaosasta järjestettävistä polkujuoksutapahtumista siinä, että lähtö ja maali ovat eri paikassa. Tämän vuoksi olemmekin järjestäneet bussikyydityksen lähtöpaikalle kilpailuaamuna. Reitti on hyvin vaihteleva, mutta erittäin hieno. Valtaosa reitistä kuljetaan pieniä hyväkulkuisia polkuja pitkin, mutta matkan varrelle osuu myös tiesiirtymiä, hiihtoladun pätkää, ajouria ja leveämpää polkua. Reitti on lähes täydellinen poikkileikkaus pohjalaiseen maisemaan kuljettaessa läpi pikkukylien ja ylitetään jopa peltokin kahdesti. Reitin korkein kohta on Santavuorella (145 metriä meren pinnan yläpuolella), jonka näkötornista avautuu maisemat syvälle pohjalaiseen peltomaisemaan.

Olemme pyrkineet luomaan tapahtuman, jossa itse haluaisimme juosta. Valtaosan tästä tietenkin määrittelee reitti. Ja sen lisäksi, että reitti on hieno, se on myös pala suomalaista ja varsinkin pohjalaista historiaa. Toivomme, että pystymme luomaan Ilkan polulle ja siihen yhtyvälle Nuijapolulle niiden arvoisensa tapahtuman. Molemmat reitit on hiljattain laitettu kuntoon, ja toivottavasti myös tapahtumamme myötä ihmiset löytävät ne nykyistä useammin.

Ilkan polku on merkitty keltaisilla maalimerkeillä

Marraskuinen keli on aina tietenkin arvoitus. Perinteisesti syys-lokakuussa on monien mielestä raikkauden vuoksi vuoden parhaat ulkoliikuntakelit ja lämpöisempien talvien vuoksi tuo ajanjakso on siirtynyt loka-marraskuulle. Viime vuonna suunnistin vielä tammikuussa sulalla maalla. Halusimme valita myöhäisen ajankohdan siitä syystä, ettemme ole päällekkäin muiden tapahtumien kanssa ja että samalla saamme pidettyä syksyn ja kauden päättävän tapahtuman. Myöhäinen syksy tarkoittaa myös kuitenkin sitä, että pimeä tulee aikaisemmin. Siksi pitkälle matkalle lähdetään jo klo 10, että saisimme kaikki maaliin ennen klo neljää.

Ilkan polku on saanut nimensä Nuijasodan päällikön Jaakko Ilkan (1545 -1597) mukaan. Legendan mukaan Nuijasodassa talonpoikaissoturit etenivät Ilkan polkua pitkin sotaretkillään. Jaakko Ilkan ja kaikkien nuijasotureiden muistoksi pystytettiin patsas Ilmajoen silloisen kirkon, nykyisen Ilmajoen museon, paikalle vuonna 1924, jossa Jaakko Ilkan mestattu ruumis makasi teilipyörän päällä lintujen syötävänä vuonna 1597.

Kuva Wikipedia.

Yhteislenkkimme, KOMIA Yhteislenkki, pyörii tiistaisin klo 18. Meitä on ollut mukavasti joka viikko 10-20 juoksijaa. Tunnelmia lenkeistä voi käydä kurkkimassa kuvat-sivuiltamme. Lähde ensi viikolla matkaamme kohottamaan kuntoa, virkistymään ja tutustumaan uusiin lenkkipolkuihin sekä ihmisiin. Vauhdin puolesta ketään ei ole tarkoitus pudottaa matkasta, vaan menemme rentoa kaikille sopivaa vauhtia tarvittaessa kahdessa porukassa. Ei maksa muutakuin vaivan ja on sen arvoinen. Tällä viikolla olimme Soukanjoella ja ensi viikolla suuntaamme Rupulivuoreen.

 

Nauttikaamme syksyn lenkkikeleistä!

Mikko